Kategorie: O musztardzie / Przepisy
10 września 2019
Wykorzystany produkt: Ekologiczna Musztarda Stołowa BIO
Sałatka:
Ekologiczna musztarda stołowa bio, to łagodna musztarda o gładkiej konsystencji wyprodukowana z naturalnych, certyfikowanych składników.
Musztarda stołowa bio jest wytwarzana z łagodnej odmiany białej gorczycy. Jej charakterystyczna, gładka tekstura, to efekt dopracowanej do perfekcji metody produkcji.
Musztarda stworzona z pasją dla prawdziwych smakoszy. Polecana jako dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin oraz kanapek. Doskonała jako baza do marynat. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Produkt nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz glutenu.
Ekologiczne musztardy Roleski BIO wyprodukowane są z naturalnych, wyselekcjonowanych, wolnych od GMO certyfikowanych składników ekologicznych. Produkty spożywcze BIO – nazywane również organicznymi – wytwarzane są z surowców pochodzących z upraw ekologicznych, w których nie stosuje się pestycydów oraz sztucznych nawozów. Nie zawierają konserwantów.
Charakterystyczną cechą produktów BIO jest umieszczony na etykietach certyfikat w kształcie listka na zielonym tle.
Jego obecność gwarantuje zgodność produktu z normami Unii Europejskiej w zakresie produkcji
i znakowania produktów ekologicznych.
Zobacz również na ekologiczną musztardę miodową oraz na ekologiczną musztardę sarepską.