Musztarda Dijon, to popularna i jednocześnie najbardziej rozpoznawalna musztarda we Francji. Główne jej cechy to gładka konsystencja i wyraźny, bardzo ostry smak z delikatnie słoną nutą. Tradycyjny sposób wytwarzania – oparty na oryginalnej recepturze – pozwala osiągnąć specyficzny smak musztardy Dijon, który jest ceniony przez konsumentów z całego świata. Produkt bezglutenowy.
Idealna do potraw pieczonych i grillowanych, a także tradycyjnych wędlin i serów. Polecana jako składnik marynat oraz sosów do mięs i sałatek. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Musztarda Dijon nie zawiera (dodanego) cukru ani substancji konserwujących.
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 723 kJ kJ / 174 kcal kcal |
Tłuszcz | 11 g g |
w tym kwasy nasycone | |
Węglowodany | 8,4 g g |
w tym cukry | |
Białko | 7,7 g g |
Sól |
Składniki: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól.