Sos Paprykowy powstał na bazie świeżej papryki, która stanowi aż 75% jego zawartości. Wyrazisty i ostry smak papryki łagodzi dodatek pomidorów. Swą intensywnie czerwoną barwę zawdzięcza naturalnemu kolorowi papryki, której grubo zmielone nasiona są również wyczuwalne w sosie i dodają mu „pikanterii”. Produkt bezglutenowy, wolny od GMO.
Sos Paprykowy wzbogaci smak nie tylko mięs i wędlin, ale także ryb czy potraw z grilla. Sprawdzi się również jako dip. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 360 kJ kJ / 85 kcal kcal |
Tłuszcz | 0,5 g g |
w tym kwasy nasycone | |
Węglowodany | 17 g g |
w tym cukry | |
Białko | 2,1 g g |
Sól |
Składniki: papryka konserwowa (75%): papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól; koncentrat pomidorowy, cukier, chili (2,9%), skrobia modyfikowana, sól.