Kategorie: Aktualności
1 października 2011
Majonez Stołowy, Majonez Tradycyjny Roleskiego, Musztarda Francuska oraz Ketchup Markowy w wersji pikantnej i łagodnej – to kolejne produkty z naszej oferty, które uzyskały certyfikat żywności bezglutenowej.
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami we wrześniu br. przekazaliśmy do badania w Zakładzie Mikrobiologii i Immunologii Klinicznej Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie majonezy, keczupy oraz musztardę z pełnych ziaren gorczycy. Wszystkie przebadane produkty spełniły normy i uzyskały licencję na używanie znaku „przekreślonego kłosa”.
Tym samym nasza oferta produktów bezglutenowych liczy już 13 pozycji, w tym 9 smaków musztard, i po 2 rodzaje majonezu i ketchupu. Warto podkreślić, że majonezy marki Roleski są pierwszymi i jedynymi polskimi wyrobami z certyfikatem „przekreślonego kłosa”.